Monday, August 20, 2012

Etli patates

Bu içerik 569 kez görüntülenmiştir.

Etli patates klasik akşam yemeklerinden biridir. Yanına yapılan pirinç pilavı ve turşu ile de harika bir akşam yemeği olur. Et yemeği tariflerinde sizler için hazırladık.


Öncelikle eti bir tencereye koyalım. İçine yağ, doğranmış soğan ve biberleri ilave edelim.  Orta hareketli ateşte soğanlar sararıncaya ve etler kavruluncaya kadar kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve kuşbaşı doğrayalım.


Etin içine ilave edip domatesle birlikte kavuralım. Patatesleri koyup ceviz büyüklüğünde doğrayalım. Etin içine ilave edelim ve biraz öldükten sonra suyla tuzu ilave edelim. Orta hareketli ateşte etler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.


MALZEMELER



1 kg. patates


500 gr. kuşbaşı et


2 kaşık yağ


1 adet domates


1 kaşık domates salçası


2 adet soğan


tuz

No comments:

Post a Comment