Friday, August 31, 2012

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? Şeftali Reçeli Tarifi




Kış hazırlığı yapmakla meşgul olan bayanlar için bu yazımızda şeftali reçelini anlatacağız. Şeftali reçeli nasıl yapılır sorusunun yanıtı olan şeftali reçeli tarifini yazımız içerisinde bulabileceğinizi belirtmemiz gerekmektedir. Evinizde mis kokusu ile hazırlamış olduğunuz şeftali reçeli, kahvaltılarınızda hem sizin, hem de davet ettiğiniz misafirlerinizin çok hoşuna gidecek. O halde zaman kaybetmeden soralım: şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli tarifi öncesinde, şeftali reçeli için gerekli olan malzemeleri sayalım:






Şeftali reçeli için gerekli malzemeler:

1 kilo 300 gram şeftali

900 gram şeker

Yarım tatlı kaşığı limon tuzu

Yarım çay kaşığı tereyağı

Artık şeftali reçeli nasıl yapılır sorusunun yanıtını vermek üzere şeftali reçeli tarifine bakabiliriz…

Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli tarifi:

Öncelikle şeftalilerin kabukları soyulmalı, sonrasında da ay şeklinde doğranmalıdır. Daha sonra, derin bir çelik tencerenin içerisine, bir kat şeftali, üzerine biraz şeker koyarak, şeftalileri ve şekeri tencere içerisine yerleştirin. Şeftali ve şekeri bu şekilde yarım saat kadar bekletmeniz gerekmektedir. Ardından hızlı ateşte ocağın üzerine alınan şeftali reçelinin, on dakika boyunca hızlı ateşte pişirilmesi gerekmektedir. Daha sonra ise ocağın altı iyice kısılarak, şeftali reçeli üzerindeki köpüklerin delikli kaşık yardımı ile alınması sağlanır. Ve bunun sonrasında, tereyağı, şeftali reçeli içerisine ilave edilerek iki dakika daha pişirilir. Bunun sonrasında limon tuzunun eklenmesine sıra gelir, ve bu şekilde de şeftali reçelinin bir dakika daha pişirilmesi gerekmektedir. Ardından ocağın altı kapatılır. Şeftali reçeli yayvan bir kap içerisine konularak iki ya da üç gün de güneşin altında pişirilir, ve sonrasında, servis edilene kadar bekletilmek üzere kavanozlara konulur.

Afiyet olsun.






4 views



şeftali reçeline tereyağ neden konur

No comments:

Post a Comment