Saturday, August 18, 2012

Mercimek Çorbası Tarifi









1/2 su bardağı yeşil mercimek

4 çorba kaşığı margarin

1 orta boy soğan

1 orta boy havuç

6 su bardağı et ya da tavuk suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

3 dilim ekmekten hazırlanılmış kruton














1-Margarinin yarısı kalın tabanlı bir tencerede eritip,ince doğranmış soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin.


2- Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin.Et suyunu ilave edip, harlı eteşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp,atın.


3-Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin.


4- Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin.Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.


5-Yanında krutonla birlikte servis yapın.






Afiyet Olsun...









No comments:

Post a Comment