1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı margarin
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 dilim ekmekten hazırlanılmış kruton
1-Margarinin yarısı kalın tabanlı bir tencerede eritip,ince doğranmış soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin.
2- Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin.Et suyunu ilave edip, harlı eteşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp,atın.
3-Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin.
4- Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin.Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.
5-Yanında krutonla birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment