Friday, September 7, 2012

Hasanpaşa Kebabı Tarifi; Hasanpaşa Kebabı Nasıl Yapılır?




5 Eylül 2012 | info | Kategori: mutfak | Yorum Yap » 0 kez okundu.








Hasanpaşa Kebabı için gerekli malzemeler;






-750 gr. dilimlenmiş kemiksiz süt danası






-3 adet büyük soğan






-2 kaşık yağ






-2 bardak su






-tuz, karabiber






Beşamel sos için;






-1,5 kaşık yağ






-2 çorba kaşığı un






-1,5 bardak süt






-1 fiske hint cevizi






-tuz






-1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri






beşamel sosun yapılışı:






tereyağını ateşte eritip üzerine unu ilave edin. bir iki dakika sürekli karıştırarak ara vermeden kaynar sütü ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek 5 dk. daha pişirin. tencereyi ateşten alıp içine tuz, karabiber ve dilerseniz hint cevizi rendesi ilave edin. bir tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırarak baharatı yedirin.






Kebabın Yapılışı:






soğanları halka halka doğrayarak, dilimlenmiş etleri yağla birlikte tencereye koyun. 10 dk. kadar orta ateşte yumuşatın. ardından iki bardak kaynar su ekleyin, suyu çekinceye kadar pişirin.






bir borcam ya da tepsiye et dilimlerini yan yana dizerek az miktarda karabiber serpin.






hazırladığınız beşamel sosu, dizdiğiniz etlerin üzerine yayın ve üzerine kaşar peyniri rendeleyin. fırında üstten kızartın (gratine edin)






afiyet olsun…



Bunlar da İlginizi Çekebilir;




Etiketler: beşamel sos nasıl yapılır, beşamel sos tarifi, hasanpaşa kebabı, hasanpaşa kebabı için gerekli malzemeler, hasanpaşa kebabı nasıl yapılır, hasanpaşa kebabı tarifi, hasanpaşa kebabı yapılışı, hasanpaşa kebabının yapılışı






Hasanpaşa Kebabı Tarifi; Hasanpaşa Kebabı Nasıl Yapılır?

No comments:

Post a Comment