Monday, September 3, 2012

Patatesli Tepsi Köftesi Tarifi













Patatesli Tepsi Köftesi


MALZEMELER

750 gr Iki Defa Çekilmis Dana-Koyun Karisimi Kiyma

2 Dilim Ekmek

1 Yumurta Sarisi

1 Orta Boy Sogan

1 Demet Maydanoz (Ince Kiyilmis)

Tuz, Karabiber

Köfte Bahari

1 Su Bardagi Ayçiçek Yag

500 gr (5 Adet Orta Boy) Patates(Kabuklari Soyulup,Yarim Santim

Kalinliginda Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmis)

1 Çorba Kasigi Un

200 gr (2 Orta Boy) Olgun Domates Ya da 1 Bardak Domates Suyu

15 gr (1 Çorba Kasigi) Tereyag Ya da Margarin

4-5 Dal Dereotu (Ince Kiyilmis)

YAPILIŞI

Önce ekmeklerin kabuklarini alip, islatin. Sonra sikarak ufalayin. Karisik

kiyma, ekmek içi, yumurta sarisi, sogan, maydanoz, tuz, biber ve köfte

baharini bir kaba koyun. Iyice yogurup, bu harçtan yuvarlak yassi

köfteler yapin. Ayçiçek yagini bir tavada kizartin. Patatesler pembelesmeden

altin rengini alincaya kadar kizartin. Ayni yagda, çok az una buladiginiz

köfteleri de hafifçe kizartarak bir tabaga alin. Bir tepsiye köfte ve patatesleri

birer sira olmak üzere dizin. Üzerine bir kasik yagla, bir tasim kaynatilmis

domates suyunu dökün, üzerine dereotu serperek 175 derecelik firinda

yaklasik 20-25 dk pisirin. Sicak olarak servis yapin.

No comments:

Post a Comment