Sunday, September 9, 2012

Zeytinli Poğaça Tarifi



Zeytinli Poğaça Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık süt

yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine

Küçük paket kuru maya (instant maya)

1 tatlı kaşığı toz şeker

tuz

çörek otu

İç harcı için:

çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin

üzeri için:

susam

yumurta sarısı

sıvı yağ

Hazırlanışı

Yoğurma kabına un alınır ve kuru maya,tuz,çörekotu,şeker eklenir ve harmanlanır.

Sıvı yağ eklenir ve yavaş yavaş ılık süt eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir,iki katı kadar kabarıncaya kadar dinlendirilir.

Kabaran hamurdan minik bezeler alınır çay tabağı kadar açılıp içine zeytin harç konup ağzı kapatılır.

Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülüp,susam serpilip 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment