Sunday, September 9, 2012
Zeytinli Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı hamura sarısı üzerine
Küçük paket kuru maya (instant maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
çörek otu
İç harcı için:
çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin
üzeri için:
susam
yumurta sarısı
sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un alınır ve kuru maya,tuz,çörekotu,şeker eklenir ve harmanlanır.
Sıvı yağ eklenir ve yavaş yavaş ılık süt eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir,iki katı kadar kabarıncaya kadar dinlendirilir.
Kabaran hamurdan minik bezeler alınır çay tabağı kadar açılıp içine zeytin harç konup ağzı kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülüp,susam serpilip 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment