Sunday, July 8, 2012

Bezelye Çorbası Tarifi



Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım kilo bezelye

2 çorba kaşığı margarin

1 ufak kutu çiğ krema

6 bardak su

1 baş soğan

1 diş sarımsak

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Yağı hafifçe kızdırın. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilin. Maydanoz ve limon suyunu ekleyin. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılın. Kaynayan suya bezelyeleri atılın. 15 dakika kadar arasıra karıştırın, bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatın. Soğuduktan

Bezelye Çorbası nasıl yapılır, Bezelye Çorbası oktay usta, Bezelye Çorbası uzman tv, Bezelye Çorbası yapılışı

No comments:

Post a Comment